Medicii sustin ca persoanele care vor sa mai adauge kilograme trebuie sa consume zilnic circa 3500 de calorii. Cei care vor sa se ingrase trebuie sa aiba vointa, rabdare si mai ales, resurse financiare. Potrivit expertilor, o dieta care urmareste acumularea de kilograme trebuie sa se bazeze pe urmatoarele grupe de alimente: lactate, carnuri, legume, fructe si cereale.

Cele mai multe regimuri alimentare urmaresc scaderea in greutate. Totusi, exista si persoane care isi doresc sa se ingrase, insa nu reusesc.

Pentru a se ingrasa, subponderalii trebuie sa includa in meniul zilnic toate grupele de alimente: proteine, in proportie de 25%, carbohidrati - 55% si lipide - 15%. Din categoria proteinelor sunt recomandate carnea de pui, vita si porc, dar si produsele lactate: iaurt, branza, lapte si oua. Din carbohidrati - paine, paste fainoase, produse de patiserie.

Şi lipidele prezente in uleiul de seminte, in unt si margarina contribuie la cresterea in greutate daca sunt combinate, frecvent, cu piureul de cartofi, alaturi de o portie de carne si de branza. Subponderalii nu au restrictii de consum la fructe, indiferent daca sunt proaspete, inghetate sau conservate. Acestia au voie sa manance si noaptea daca li se face foame.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment