Usturoiul
Este un bun antiseptic, antiviral, antibacterian şi antifungic.

Varza
Varza sau orice derivat al ei - varza de Bruxelles, conopida, broccoli sau salata verde - accelerează eliminarea substanţelor toxice şi protejează ţesuturile de agresiunea frigului. Un alt avantaj este că aceste legume conţin antioxidanţi care întârzie procesul îmbătrânirii.

Carnea roșie
Carnea roşie este o sursă importantă de fier, la fel şi ficatul. Consumându-le o dată pe săptămână sau chiar mai des, poţi preîntâmpina anemiile.

Fasolea
Fasolea reuneşte carotinoide cunoscute pentru acţiunea lor antioxidantă şi alţi nutrienţi protectori: fibre, vitamine, acid folic, potasiu şl magneziu. În plus, poate fi o garnitură delicioasă şi cu puţine calorii pentru orice friptură.

Somonul
Somonul proaspăt, ca şi orice peşte gras, conţine o mare cantitate de acizi graşi Omega-3, necesari pe timp răcoros pentru efectul lor antiinflamator şi acţiunea lor de stimulare a sistemului imunitar.

Nucile
Nucile sunt bogate în magneziu şi vitamina E, esenţială pentru întârzierea îmbătrânirii. În aceeaşi măsură, nucile sunt şi ele o sursă bogată de acizi Omega-3.

Oul
Oul este o sursă de zinc, element esenţial pentru buna funcţionare a muşchilor şi sănătatea oaselor, diminuând riscul de ateroscleroză. Alte surse de zinc sunt peştele gras, fructele de mare şi morcovii.

Kiwi
Kiwi, bogat în vitamina C, un antioxidant şi antiinflamator, ca de altfel toate fructele exotice, ajută organismul să se apere de viruşi şi îi aduce energie. Consumă măcar un fruct pe zi, fie kiwi sau o portocală, fie un pahar cu suc de afine, lămâie sau morcovi.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment