Frigiderul trebuie păstrat într-o curăţenie desăvîrşită şi într-o pertectă stare de funcţionare, pentru a nu deveni un inamic al sănătăţii.

- Curăţenia: dezgheţarea frigiderului şi curăţarea lui periodică impiedică apariţia microbilor care pot infesta alimentele. Îndepărtarea mirosului se face foarte uşor cu ajutorul a două-trei linguriţe de bicarbonat, lăsate timp de cîteva ore pe o farturiuţă în frigider, cu ajutorul oţetului diluat, cu care se şterge interiorul, sau cu ajutorul a trei-patru linguri de zahăr ars, care se lasă pînă la răcire în frigider.

- Depozitarea alimentelor: alimentele se păstrează pe rafturi, ambalate, iar cele gătite se păstrează în recipiente închise, dar fără a depăşi termenul de 3 zile. Nu uitaţi că alimentele gătite trebuie lăsate să se răcească înainte de a fi 'depuse' în frigider. Fructele şi legumele se păstrează în cutia de legume, iar sticlele în compartimentele speciale din partea interioară a uşii.

În ceea ce priveşte carnea, ea se păstrează în pungi curate, dar nu mai mult de două zile. Carnea congelată, odată dezgheţată, nu mai poate fi lăsată la congelator, ci trebuie preparată imediat.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment