Expertii americani sustin ca o alimentatie bazata pe fructe si legume bogate in antioxidanti reduce riscul aparitiei cancerului de esofag. Acestia au vorbit de vitaminele C si E, precum si de beta-caroten, care actioneaza cel mai bine in preventia acestei afectiuni.

Studiul a aratat o reducere cu 50 de procente a factorilor de risc asociati cancerului de esofag, dupa consumul de fructe si legume in stare proaspata, nu sub forma de suplimente.

Cercetatorii au observat ca vitamina C si beta-carotenul au fost asociate cu o reducere de 44-52 de procente a acestor factori de risc, iar vitamina E a fost asociata cu o reducere de 75 de procente. Specialistii spun ca datele acestui studiu nu fac altceva decat sa confirme inca o data faptul ca o alimentatie bogata in fructe si legume consumate in stare proaspata are beneficii asupra starii generale de sanatate a organismului.

Acestia cred ca nu doar antioxidantii au beneficiile mentionate, ci si alti compusi ai vegetalelor. Studiul nu a putut demonstra daca efectele dietei se pot observa si in cazul unei tumori la nivelul esofagului, de aceea se vor face alte cercetari axate pe acest aspect.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment