Exista reguli de baza care ajuta organismul sa-l mentina tanar: numarul de calorii conform modului de viata, cereale, peste gras, fructe si legume. Si daca se mai adauga cateva produse descrise mai jos, se poate incetini eficient procesul de imbatranire in organism si de pastrat intr-o stare excelenta.
Dieta anti-imbatrinire: 10 alimente care incetinesc procesul de imbatranire
Avocado
Acesta contine grasimi mononesaturate, care scad colesterolul, si vitamina E care ofera un aspect sanatos pielii, elasticitate si rezistenta. Iar potasiu previne retentia lichidelor in organism si normalizeaza tensiunea arteriala.

Fructe de padure
Toate fructele de padure albastre-violet contin flavonoide – antioxidanti puternici care se lupta cu radicalii liberi, protejand organismul.

Legumele crucifere
Broccoli, varza de Bruxells, varza alba, hreanul, mustarul, ridichea, sfecla, nasturel. Se lupta cu toxinele. Este de dorit sa se manance crucifere in fiecare zi si de expus la tratament termic minim, atunci beneficiile vor fi maxime.

Usturoi
Cardioprotector puternic si un produs excelent de prevenire a cancerului intestinal.

Ghimbir
Imbunatateste digestia si stimuleaza sistemul circulator, astfel e apreciat pentru proprietatile sale de intinerire.

Nucile
Bogate in potasiu, magneziu, cupru si seleniu – intaresc imunitatea, iar vitamina E ingrijeste pielea. La fel, previne cancerul si regleaza nivelul colesterolului.

Soia
Regleaza nivelul de estrogen. Faciliteaza toate modificarile hormonale de varsta, previne boala Alzheimer, osteoporoza si alte boli cardiovasculare. Acest lucru nu se aplica la sosul de soia, din cauza continutului ridicat de sare.

Cereale integrale si paste fainoase din sorturi tari
Carbohidratii – sursa principala de energie, dau putere organismului.

Pepene verde
Contine vitamina A, B, C, E, seleniu, zinc. Toate acestea ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi si imbatranirii.

Apa
Apa cel mai bine elimina toxinele. Nu asteptati starea de sete, beti pe tot parcursul zilei, acest lucru previne deshidratarea si revigoreaza.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment