Este o opinie eronată că porcul este o carne grasă, însă realitatea este că industria modernă creşte soiuri cu mai puţine grăsimi decât carnea de vită sau oaie, şi doar cu puţin mai multe decât carnea de pui fără piele.
Despre carnea de porc
Fireşte, modul de tranşare şi felul în care aceasta este preparată sunt esenţiale. Înainte să preparaţi orice carne de porc, trebuie să eliminaţi cât mai multă grăsime, indiferent cât de apetisantă vi s-ar părea, deoarece nu este tocmai sănătoasă.

Carnea de porc este în mod cert o sursă foarte bună de substanţe nutritive. Conţine o cantitate mare de tiamină (vitamina B1), niacină, riboflavină (vitamina B2) şi zinc. De asemenea, este o sursă rezonabilă de vitamina B6, fosfor şi fier - pe care organismul îl absoarbe şi îl foloseşte mult mai uşor decât fierul obişnuit.

Abundenţa de vitamine B face din carnea de porc un aliment bun în caz de afecţiuni nervoase; vitamina B6 şi zincul ajută la ameliorarea sindromului premenstrual, iar zincul este deosebit de util în menţinerea sănătăţii spermei. Fierul din carnea de porc este utilă în prevenirea şi tratarea anemiei şi, pe lângă acestea, carnea de porc este o sursă excelentă de proteine complete - 100 g de carne slabă de porc oferă mai bine de jumătate din necesarul zilnic recomandat.

Anumite produse derivate din porc sunt importante pe plan medical, mai ales hormonii insulina şi heparina; valvele inimii, întrebuinţate ca înlocuitori în operaţii chirurgicale; chiar pielea de porc este întrebuinţată în tratarea arsurilor severe.

Ştiaţi că...
  • Energie / 100 g - 122kcal;
  • Este bogată în vitaminele B şi fier;
  • Este bună în caz de anemie, stres şi alte afecţiuni ale sistemului nervos;
  • Este utilă în tratarea sindromului premenstrual şi a infertilităţii masculine;
  • Se recomandă să se consume bine pătrunsă, fără nici o urmă roşie în mijloc şi cu suc alb, nu roşu;
  • Unele dintre substanţele chimice întrebuinţate la prepararea şuncii şi baconului sunt recunoscute drept cancerigene dacă sunt consumate în exces;
  • Baconul şi şunca au un conţinut foarte mare de sare, deci trebuie evitate de persoanele care suferă de hipertensiune arterială;

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment