Mazărea ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. În acelaşi timp, mazărea se află printre alimentele cele mai bogate în vitamina B1. Consumul de mazăre ajută la reducerea riscului apariţiei bolilor de inimă.

În ceea ce priveşte cantitatea de mazăre pe care trebuie să o mănânce un adult, nutriţioniştii recomandă să se consume între 100 şi 150 de grame de mazăre proaspătă sau congelată în fiecare zi.
Mazarea - o sursa importanta de fibre
Această cantitate de mazăre îi asigură unei persoane doza zilnică de tiamină, jumătate din cantitate necesară de fibre şi aproximativ o cincime din doza zilnică recomandată de fier. Trebuie specificat că mazărea conservată trebuie evitată pentru că în procesul de ambalare leguma îşi pierde majoritatea substanţelor nutritive şi, în plus, i se adaugă şi sare, avertizează specialiştii.

Mazărea proaspătă se poate depozita în frigider, dar trebuie consumată la maximum două zile după ce a fost culeasă. În 100 de grame de mazăre gătită se află 69 de calorii şi 5,1 grame de fibre. Mai mult, în aceeaşi cantitate se găsesc 16 mg de vitamina C, 27mcg de folaţi, 1,6 ng de fier, 6g de proteine, 0,7 mg de vitamina B1 şi 0,7 g de zinc.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment