Încă din antichitate, prazul era la mare preţuire. Numit şi usturoiul săracului, deoarece provine din transformarea unei vechi, specii de usturoi, este utilizat atît pentru proprietăţile sale tămăduitoare, cît şi a substanţelor cu efecte benefice asupra frumuseţii.

Datorită bogăţiei de fibre, prazul este o adevărată "mătură" a intestinelor, eliminînd toate deşeurile care se transforma în toxine şi ne îmbolnăvesc. De aceea, nu ar trebui să ne lipsească salata în care să punem zilnic un fir de praz tăiat rondele.
Prazul
Veţi avea o digestie mult mai bună şi veţi uita de constipaţie, balonări sau bilă leneşă. Fibrele solubile încetinesc absorbţia zahărului în sînge, ceea ce le permite şi diabeticilor să mănînce din cînd în cînd o prăjitură. În plus, pectina conţinută ne satură rapid, ceea ce reprezintă un real ajutor în timpul curelor de slabire.

Plin de minerale
Bulionul de praz, preparat prin fierbere timp de 20 de minute şi apoi mixat, acţionează ca un diuretic, care captează substanţele rele (colesterol, grăsimi, zahăr) şi apoi le elimină din organism. Facînd parte din familia cepei, conţine alicină, substanţă cu puternice proprietăţi anticancerigene.

Plin de vitamine precum C, B1, B2, PP, dar şi multe minerale ca fosfor, sulf, potasiu, calciu, consumul regulat de praz ne face unghiile puternice, pielea strălucitoare şi părul des şi plin de vitalitate.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment