Se crede că uleiul de măsline poate preveni unele boli, cum ar fi atacul de cord şi accidentul vascular cerebral. Oamenii de ştiinţă din Portugalia au fost capabili să descopere substanţa ce intră în componenţa măslinelor, cu o acţiune suprinzător de bună pentru sănătate.

Cercetătorii au studiat efectul antioxidanţilor de bază şi au constatat că unul din ei, DHPEA-EDA joacă un rol special în protecţia celulelor roşii de distrugere, notează sanatatea.com. Oamenii de ştiinţă portughezi au confirmat faptul că, consumul regulat de ulei de măsline are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular şi au găsit motivul de ce se întâmplă acest lucru.
Uleiul de masline este sanatos
Bolile cardiace apar la om din cauza reacţiei oxigenului din radicalii liberi cu colesterolul "rău", ceea ce duce la îngroşarea arterelor şi reducerea elasticităţii lor.

Cercetătorii susţin că munca lor a adus prima confirmare a faptului că conexiunea este principalul motiv pentru care uleiul de măsilne are efecte pozitive asupra sănătăţii, mai ales că anume în acest ulei se conţine un număr mare de DHPEA-EDA - aproximativ jumătate din toţi antioxidanţii conţinuţi în produs.

"Descoperirea noastră aduce o bază ştiinţifică pentru beneficiile dietei ce conţine ulei de măsline", - spune Paiva Martinez. Cercetătorii cred că producătorii de măsline trebue să ia în consideraţie faptul că produsele lor conţin mai multe elemente nutritive. Studiul a fost publicat în revista  Molecular Nutrition & Food Research. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment