Dieta cu cirese reprezinta o metoda rapida de detoxifiere a organismului, dar si de a scapa de kilogramele in plus. Ceea ce ii confera unicitate acestei diete, potrivit nutritionistilor, este faptul ca nu trebuie sa renuntam la micile placeri culinare de zi cu zi, ci sa adaugam la acestea cateva sute de grame de cirese.

Dieta trebuie sa dureze cel putin doua saptamani, perioada in care se recomanda consumul a 500 de grame – un kilogram de cireste saptamanal.
Dieta cu cirese reprezinta o metoda rapida de detoxifiere a organismului
Ciresele sunt bogate in antioxidanti, recunoscuti pentru efectul benefic pe care il au asupra sistemului imunitar, vitamine (printre care A, B1, B2, B6, C, E), minerale (calciu, magneziu, fosfor) si oligoelemente. Antocianinele, pigmentii continuti in coaja cireselor, ne protejeaza impotriva bolilor inflamatorii, a cancerului dar si impotriva imbatranirii.

Ciresele mai sunt indicate impotriva crizelor de guta, a bolilor renale, dar si a celulitei. Persoanele cu diabet trebuie sa consume cu prudenta cirese, avand in vedere ca aceste fructe au un continut ridicat in zaharuri.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment