Specialiștii afirmă că există beneficii ale afinelor pentru sănătate în ceea ce privește afecțiunile intestinale sau chiar unele infecții. Afinele sunt foarte bogate în vitamina C, fibre sau vitaminele K și E. De asemenea, beneficiile afinelor sunt și în ceea ce privește inhibarea tumorilor, întrucât conțin acid elagic.

Beneficiile afinelor sunt și în ceea ce privește protecția organismului față de infecții. Mai mult, mențin sănătatea și funcționarea normală a vaselor de sânge.
Beneficiile afinelor pentru sănătate
Acidul elagic este un antioxidant care previne și apariția mutațiilor sau malignizarea celulelor din organism. Un studiu realizat de un grup de cercetători americani a ajuns la concluzia că există beneficii ale afinelor în ceea ce privește încetinirea îmbătrânirii sistemului nervos. De asemenea, se spune că afinele, prin aportul de antioxidanți, ar ține departe Alzheimer-ul.

Sucul de afine ar anihila bacteriile care cauzează infecții urinare, datorită proprietăților antiinflamatoare și antibacteriene pe care le au. Se mai spune despre afine că, datorită substanțelor antioxidante pe care le conțin, ar reuși să stopeze formarea hemoroizilor și a varicelor, îmbunătățind circulația venoasă.

Beneficiile afinelor pentru sănătate ar fi fost confirmate și de cei care au suferit de constipație sau diaree. Datorită conținutului ridicat de fibre pe care îl conțin, afinele ajută tranzitul intestinal și curăță colonul de reziduurile acumulate.

Afinele sunt foarte bogate în antioxidanți denumiți anto-cianină, vitamina C, complexul de vitamine B, Vitamine E, A, cupru, seleniu sau fier. Ar ține departe și cancerul de colon sau ficat, datorită pterostilbenelor și acidului elagic, care în combinație cu anto cianina și alți antioxidanți.

Există studii care arată că un consum moderat de afine vă poate ajuta să nu depuneți grăsime pe abdomen. Iar o cercetarea realizată de specialiști ai Universității Michigan arată că un consum regulat de afine vă poate ajuta și în curele de slăbire, precum și în scăderea masei ficatului. De asemenea, antioxidanții și fibrele din afine ajută organismul să dizolve colesterolul lor. Astfel, afinele sunt benefice în diferite probleme metabolice.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment