Un studiu efectuat pe mai mult de 2000 de adulti, a constatat ca bautorii de ceai au risc mai mic de a dezvolta doua forme comune de cancer de piele.

Judy R. Rees, dr., profesor la Dartmouth College si un expert in medicina de familie au spus “Studiul nostru arata  ca persoanele care au baut ceai cu regularitate, mai ales cei care au facut acest lucru de-o viata, se pare ca au un risc mai mic de cancer de piele decat nebautorii”.
Ceaiul poate reduce riscul cancerului de piele
Bautorii de ceai care consuma cel putin o ceasca pe zi micsoreaza riscul de carcinom a celulelor bazale sau scuamoase cu 20-30%,comparativ cu nebautorii de ceai. Antioxidantul cunoscut din ceai EGCG  (epigallocatechin gallate) este probabil factorul de protectie care reduce riscul de ardere a pielii expuse la UV.

Dar ceaiul nu este o scuza pentru a te coace la soare. “Exista factori de risc mai puternici care provoaca cancerul de piele”, spune Rees. “Daca aveti posibilitatea de a alege dintr-o sticla de ceai sau un flacon cu crema de protectie solara  cand plecati pe plaja, atunci alegeti - protectia solara.” (P.O.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment