Hrana nesănătoasă, sedentarismul şi stresul sunt principalii factori care duc la apariţia bolilor de inimă. Din acest motiv, fitonutriţioniştii recomandă ca tratamentul medicamentos să fie însoţit de o alimentaţie echilibrată. Ca adjuvant, se recomandă preparatele naturiste, precum sucul de tomate şi usturoi sau preparatele pe bază de sfeclă roşie, care s-au dovedit eficiente în tratarea cardiopatiei ischemice sau a insuficienţei circulaţiei periferice.

Tratamentul alopat al afecţiunilor cardiace poate fi completat, cu rezultate benefice, cu sucuri de legume, fructe, cereale şi ceaiuri medicinale. În caz de cardiopatie ischemică, insuficienţa activităţii cardiace sau insuficienţa circulatorie periferică se poate folosi ca adjuvant sucul proaspăt de tomate sau de castraveţi cruzi.
Maladiile cardiace se refac cu fructe și legume
Pentru a reduce valorile ridicate ale tensiunii arteriale, se poate apela la sucul de usturoi sau la cel de sfeclă roşie. Pentru prevenirea aritmiilor cardiace, a tahicardiilor şi a stopului cardiac trebuie să se acorde o importanţă majoră dietei zilnice.

Sucurile de dovleac şi de salată pot fi incluse în alimentaţie, trebuie să se evite fumatul, dar şi compania persoanelor care au acest viciu, deoarece fumatul pasiv agravează simptomele bolii. De asemenea, sunt interzise băuturile alcoolice, cele carbogazoase sau cafeaua.

Stresul este o problemă care nu trebuie ignorată, având în vedere că situaţiile conflictuale accentuează afecţiunea. Liniştea este un «medicament» foarte eficient în menţinerea ritmului normal al bătăilor inimii.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment