Pentru persoanele care vor să renunțe la tutun, perioada după renunțare este un grea, deoarece pot apărea dureri de cap, insomnii și constipație. Simptomele date durează cam 3 zile, după care dispar. Pentru a face față situației, specialiștii recomandă câteva metode simple: băi reci, sport și renunțarea la cafea.
Renuntarea la tutun, un beneficiu pentru sanatate
Dacă ai dureri de cap, poți lua un anti-algic, fă o baie rece sau închide ochii și respiră ușor. Exercițiul de respirație este de folos și celor care au amețeli. De asemenea, aceștia ar fi bine să meargă în spații cu aer curat. Tusea și senzația de gură uscată se pot combate cu ajutorul unei bomboane mentolate, al unei gume de mestecat sau cu multe lichide. Dacă sevrajul este manifestat prin insomnii, se poate renunța la cafea. Se recomandă o baie fierbinte și relaxantă sau citirea unei cărți înainte de culcare.

Unii foști fumători pot suferi și de constipație. În cazul dat, consumă mai multe fructe, bea mai multe lichide și fă sport. Cei care sunt nervoși din cauză lăsării fumatului, trebuie să renunțe la cafea, să facă plimbări și să respire ușor. Dacă lipsa fumatului împiedică concentrarea, poți face o listă cu sarcinile pe care le ai. În același timp, sunt utile diverse activități de relaxare, pentru a nu intra în rutină. Aruncă țigările de care mai ai nevoie în casă sau la birou, brichetele, scrumierele și orice alt obiect care îţi aduce aminte de fumat.

Mulți fumători înlocuiesc țigările cu mâncarea. Pentru unii, frica de îngrășare îi face să se apuce din nou de fumat. Pentru a nu se ajunge în această situație, planificați-vă mesele, nu consumați mult zahăr, beți multă apă, faceți mișcare, consumați alimente cu puține calorii - fructe și legume. Nu intrați în panică dacă vă îngrășați cu câteva kilograme.

Nu uitați niciodată motivele pentru care v-ați lăsat de fumat și oferiți-vă recompense. Cu banii economisiți, puteți cumpăra ceea ce v-ați dorit de mult.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment