Efectele fumatului sînt grave, susţine Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Efectele cele mai grave ale consumului de tutun se fac simţite după cîteva decenii, dar sînt si efecte negative imediate, precum: creşterea ritmului inimii şi a tensiunii arteriale, lezarea mucoaselor cavitaţii bucale, îngălbenirea dinţilor, iritarea naso-faringelui şi a laringelui, apariţia tusei, precum şi scăderea rezistenţei la infecţii respiratorii.

Toate produsele din tutun conţin mai multe substanţe chimice nocive, care prin sînge, afectează organismul şi schimbă metabolismul în celulele nervoase, dereglează funcţia centrelor vitale responsabile de respiraţie şi activitatea cardio-vasculară.
Efectele fumatului sunt grave
Oxidul de carbon, plumbul, arseniul, poloniul şi alte substanţe care se conţin în fumul de tutun, nimerind în organism, slăbesc memoria, atenţia, il fac pe om mai nervos, excitabil, micşorează rezistenţa organismului la diferite infecţii.

S-a dovedit că numarul de bolnavi între fumatori e de doua ori mai mare decît printre persoanele care nu fumeaza. (Nord-press)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment