Un "pahar" este în unele situaţii binevenit: la o ieşire cu prietenii, în cadrul unei cine romantice sau la festivităţi. Uneori, acest obicei riscă să devină dependenţă, cu nenumărate efecte negative asupra organismului. Studiile recente relatează că femeile care consumă băuturi alcoolice în exces înfruntă mai multe probleme sociale şi de sănătate decît sexul opus.

Alcoolul şi frumuseţea: alcooful deshidratează pielea şi decongestionează vasele de sînge, astfel fata va avea un aspect neplăcut, cu capilarele de pe obraji şi nas sparte, ca şi cele din retină. Consumul alcoolului încurajează consumul de grăsimi şi prăjeli şi reţine apa în ţesuturi (ajută la formarea celulitei).
Alcoolul - cel mai accesibil drog
Alcoolul şi hormonii: alcoolul poate împiedica funcţia de eliberare a glandelor hormonale şi a ţesuturilor, ducînd la consecinţe foarte grave.

Alcoolul şi sarcina: consumul moderat de alcool în timpul sarcinii nu are repercusiuni, dar unii specialişti sînt de părere că şi un pahar reprezintă un risc major asupra sănătăţii fătului.

Alcoolul şi creierul feminin: majoritatea femeilor care beau în exces au o mare predispoziţie spre afecţiuni ale creierului, fiind mai expuse la acest risc decît bărbaţii.

Alcoolul şi predispoziţia genetică spre anxietate: cercetătorii au descoperit faptul că femeile sînt predispuse genetic spre anxietate, în cazul consumului regulat de alcool.

Riscuri asupra sănătăţii: consumul de alcool înseamnă o creştere de 30% a riscului apariţiei cancerului la sîn, cirozei, atacului de cord şi a multor altor afecţiuni.

Alcoolul şi avortul: studiile indică faptul că femeile care au făcut un avort sînt cu 25% mai dispuse-să devină dependente de alcool decît cele care au avut o sarcină normală.

Refuzul de a recunoaşte dependenţa: în America sînt aproximativ 12 milioane de femei dependente de alcool. Multe dintre acestea sînt jenate să-şi recunoască viciul.

Factorii genetici: şi pentru alcool există predispoziţii genetice, conform unor studii.

Alcoolul şi ciroza: statisticile arată că 35% dintre femeile alcoolice decedează, răpuse,de ciroză.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment