Un nou studiu a constatat că adolescenţii care locuiesc în case în care nu se fumează sau este interzis fumatul, atunci când încep să ducă viaţa sa, de obicei au tendinţa de a alege un comportament similar.

La începutul studiului, cercetătorii de la Boston University School of Public Health au chestionat 693 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 - 17, notează sanatatea.com. Peste câţiva ani, toţi tinerii au plecat de-acasă pentru a duce un trai independent.
Interzicerea fumatului la domiciliu are un impact pozitiv asupra copiilor
Aproximativ 82 la sută dintre tineri s-au mutat în locuinţe unde fumatul este interzis, în timp ce 18 la sută în localuri unde fumatul se permite. De asemenea, s-a constatat că 89 la sută din cei care s-au mutat în locuinţele "fără fum" au fost crescuţi în case cu interdicţie la fumat. Dintre cei care s-au mutat în locuinţe unde fumatul este permis, doar 36 la sută au crescut în familii în care nu se fuma.

"Interzicerea fumatului la casa părintească poate îndrepta tinerii să aleagă pe viitor un mediu mai sănătos", a declarat Alison Albers, coordonatorul proiectului, asistent profesor de ştiinţe sociale şi de comportament. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment