Specialiștii avertizează că frigul poate pune serioase probleme. Acesta mărește riscul apariției infecțiilor respiratorii, a degerăturilor și a fracturilor.

Gerul îi afectează cel mai grav pe pacienții care suferă de inimă, în special pe cei cu cardiopatie ischemică. Când este frig, crește nevoia de oxigen, inima pompează mai mult, iar acest efect poate duce la apariția crizelor anginoase.
Acoolul nu te încălzește în timpul frigului
Durerea se manifestă ca o arsură ca o greutate în piept și este localizată la nivelul inimii, la baza gâtului, în umăr și în dinți. Poate dura între 2 și 20 de minute, iar orice durere care se prelungește ridică suspiciunea de infarct.

La persoanele în etate și la cei cu diabet, durerea este difuză și poate fi confundată cu o indigestie, astfel încât un bolnav poate să nu-i dea importanță. Orice efort fizic poate declanșa o criză anginoasă. Persoanele care au probleme de inimă ar fi bine să iasă din casă, doar dacă este necesar, atunci când temperatura mai se mărește și aerul devine mai respirabil, să nu facă efort fizic, să urmeze tratamentul recomandat și să aibă la îndemână nitroglicerină.

Pe timp de ger consumul de alcool este strict interzis, deoarece creează o falsă senzație de căldură, deoarece vasele se dilată. În așa mod se pierde mai rapid căldura corpului, iar persoana care a băut îngheață mai repede decât una care nu a consumat nimic, degerăturile apărând mai rapid.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment