Într-un studiu referitor la efectelor alcoolului asupra fetusului uman, cercetătorii americani vin cu o concluzie unanimă. Conform experimentelor de laborator, consumul de băuturi alcoolice este interzis cu desăvârșire pe întreaga durată a sarcinii, cât și în perioada imediat următoare.

Însăși consumul minim sau moderat de alcool se dovedește a fi periculos pentru dezvoltarea normală a fetusului uman. Alcoolul distruge celulele care se formează în creierul fetusului prin blocarea canalelor responsabile de transportul acizilor și a potasiului. Foarte sensibil la cea mai mică creștere a concentrației de alcool din sângele matern se dovedește a fi cerebelul.
Consumul de bauturi alcoolice este interzis pe intreaga durata a sarcinii
Această porțiune a creierului, responsabilă de simțul echilibrului și coordonarea musculară este foarte sensibilă la efectele alcoolului. Rezultatele unui studiu american evidențiază că un copil din o mie se naște cu probleme de sănătate cauzate de consumul băuturilor alcoolice de către propria mamă.

Copii născuți cu sindromul alcoolic prenatal prezintă dificultăți în procesul de învățare și se dovedesc a fi mult mai iritabili și impulsivi decât media.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment