Uitaţi de dietele scumpe şi medicamentele pentru slăbit. Persoanele care au obţinut cele mai bune rezultate nu recurgeau la mijloace externe. Cercetătorii americani au realizat o anchetă şi au ajuns la concluzia că doar un regim alimentar echilibrat şi exerciţiile fizice regulate vă ajută la atingerea rezultatului dorit.

La dondaj au participat circa 20000 de persoane, notează sanatatea.com. Aceştea au oferit informaţii cu privire la schimbările lor de greutate, dietă şi activitate fizică. Apoi, cercetătorii au împărţit participanţii în trei grupe: cei care mereu se aflau în formă bună (16%), cei care au reuşit să reducă greutatea cu circa 10% şi apoi să rămână în formă în următorii 3 ani (15%) şi cei la care dieta nu ajuta în nici un fel (42%). Restul de respondenţi nu au fost incluşi în nici una dintre categorii, deoarece au slăbit relativ recent.
Dorinta de a slabi sau cauzele obezitatii
Printre cei care au fost mereu în formă, doar 3% nu au făcut niciodată activitate fizică şi consumau tot ce doreau. În general, alimentaţia şi activitatea fizică a persoanelor din acest grup nu se deosebea de alimentaţia şi activitatea fizică din grupul celor care se luptau cu succes cu excesul de greutate.

Persoanele din primele două grupuri mâncau alimente sănătoase, cum ar fi fructe, legume, evitând produsele grase. De asemenea, ei făceau zilnic exerciţii fizice. Singurul avantaj al primului grup de persoane a fost faptul că lor le era mai uşor să urmeze un stil de viaţă sănătos.

"Când am comparat persoanele care lucrează asupra greutăţii lor cu cele care nu au avut niciodată probleme cu obezitatea, am descoperit că oamenii din ambele grupuri încearcă să ducă un mod de viaţă sănătos", - spune coautorul studiului dr. Suzanne Phelan de la Universitatea din California.

Cercetătorii, de asemenea, au constatat că mai mult de jumătate din cei care au luptat cu excesul de greutate, au obţinut rezultate independent, fără preparate speciale, proceduri chirurgicale sau diferse diete. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment