Frecvența cardiacă recomandat[ este de circa 55 - 65 de bătăi pe minut. Trecerea peste această limită reprezintă un risc mărit de infarct miocardic. Cardiologii recomandă pentru a menține o inimă sănătoasă realizarea a 30 de minute de exerciții fizice pe zi.

Exercițiile se pot efectua în 2 etape: câte 15 minute, de 2 ori în fiecare zi. Aici se pot include exercițiile de aerobic, mersul pe bicicletă, mersul rapid sau joggingul care întăresc rezistența inimii și micșorează cu timpul numărul de bătăi ale inimii pe minut. Cu toate că în timpul efectuării exercițiilor ritmul cardiac este mare, în restul zilei numărul bătăilor se stabilizează, ajungând la aproximativ 60 de bătăi / min.
Exercitiile fizice ne mentin inima sanatoasa
Conform cardiologilor, una dintre recomandările de prevenire a apariției maladiilor cardiace precum infarctul este urmarea unui program zilnic de exerciții fizice pentru a întări rezistența la efort. Exercițiile de aerobic ajută la micșorarea ritmului cardiac, întărind rezistența cardiacă. Pentru a-și putea susține activitatea, mușchiul cardiac are nevoie de energie, obținută prin mărirea cantității de oxigen care ajunge la inimă.

În cazul în care inima face mai multe bătăi, ea va avea nevoie de mai multă energie. Se indică ca numărul de bătăi pe minut ale inimii să scadă, deoarece astfel ea va avea nevoie de mai puțin oxigen, depunând mai puțin efort, spun medicii.

Boala coronariană ischemică reprezintă principala cauză de mortalitate din lume, ea făcând în fiecare an mai multe victime decât cancerul. În afară de factorii de risc cunoscuți (obezitatea, sedentarismul, diabetul și colesterolul mărit), numărul de bătăi ale inimii pe minut influențează riscul producerii afecțiunilor cardiace.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment