Mersul pe jos vă ajută să ardeți mai multe calorii dacă încercați să solicitați și mușchii abdominali în timpul plimbării. Specialiștii ne recomandă să modificăm programul de exerciții în fiecare săptămână sau lună, dacă doriți ca mișcarea pe care o efectuați să fie utilă.

Activați mușchii mâinilor
Dați din mâini în timpul plimbărilor. Se recomandă înotul, vâslitul sau schiatul, deoarece aceste sporturi solicită circa 80% - 90% din toate grupele de mușchi. O soluție eficientă de a face mișcare este să balansați mâinile cât mai mult în timp. În timp ce mergeți, folosiți mușchii abdominali, ai șoldurilor și ai coapselor.
Miscarea arde caloriile
Eliminați rutina
Încercați un nou tip de sport pentru a vă forța mușchii să lucreze mai mult, datorită mișcărilor cu care nu este obișnuit. În așa mod, veți pierde mai multe calorii decât dacă faceți exercițiile cu care sunteți obișnuit. Organismul se adaptează ușor la un program și, din această cauză, acesta trebuie schimbat la un interval de timp. Primul semn care indică că organismul s-a obișnuit cu exercițiile fizice făcute este plictiseala. Altul este ușurința cu care efectuați mișcările.

Exerciții dimineața
Persoanele care fac exerciții dimineața, își mențin metabolismul ridicat timp de mai multe ore. În așa mod, ard mai multe calorii. În plus, cei care fac mișcare dimineața, au șanse mai mari să se țină de programul de sport.

Alimentație corespunzătoare
Consumați o banană sau un iaurt înainte să mergeți la sală sau înainte să faceți exerciții. Se recomandă să nu mâncați alimente care vă creează disconfort, precum citricele sau alimentele sărate.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment