Mersul pe bicicletă, alergatul, înotul sau exercițiile la sala de fitness sunt metode de a vă menține în formă. Acestea întăresc musculatura și îmbunătățesc mobilitatea, echilibrul, coordonarea.

Ciclismul
Bine ar fi să începeți în forță. Studiile arată că cicliștii care începeau în forță, după o scurtă încălzire, ardeau cu 10% mai multe calorii decât cei care începeau lent.

Joggingul
Joggingul reprezintă unul dintre cele mai solicitante sporturi pe care îl puteți practica singuri. Dacă alergați în ritm alert, puteți arde până la 17 calorii pe minut. Un efect mai mare este să alergați prin apă ori prin nisip, deoarece se ard de două ori mai multe calorii.
Recomandări pentru întărirea muschilor
Dansul
Dansul îl puteți încerca și singuri, acasă, pe ce stil de muzică doriți.

Exerciții cu greutăți
Exercițiile cu greutăți vă ajută să vă prelucrați corpul, îndeosebi în regiunile în care aveți probleme. Înainte de a ridica haltere, este bine să faceți o încălzire adecvată: mai multe exerciții de tip cardio. Acestea vor încălzi mușchii și tendoanele. Lucrul dat va creste elasticitatea mușchilor și vă va permite să rezistați mai mult timp exercițiilor.

Triatlon la sala de fitness
Puteți împărți un antrenament de 45 de minute la sala de fitness în 3 etape, în așa mod încât să nu vă plictisiți. În primul sfert de oră, pedalați pe bicicletă. În următoarele 15 minute lucrați pe stepper, iar în ultima parte a antrenamentului mergeți pe banda de alergare. Sunt exerciții foarte bune pentru inimă.

Patinajul
Patinajul este un antrenament excelent pentru organism, care îmbunătățește echilibrul. Cu cât veți patina mai cu viteză și cu cât vă veți mișca mai larg brațele, cu atât exercițiul va fi mai eficient. O oră de patinaj vă ajută să pierdeți cel puțin 400 de calorii.

Înotul
Înotul este un sport bun pentru toate vârstele, care nu solicită încheieturile și lucrează toate grupele musculare. Îl puteți practica la un bazin de înot din apropiere. Străduiți-vă să faceți cel puțin 20 de bazine, de 2-3 ori pe săptămână și să măriți treptat gradul de efort.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment