Poziţia defectuoasă - de exemplu poziţia aplecată a capului când scriem, sau lucrul la un birou scund, poziţia neschimbată timp de multe ore în timpul lucrului la calculator, o pernă necorespunzătoare sau prea multe perne - pot fi un factor important în apariţia durerilor cervicale sau chiar cauza deplasării discurilor intervertebrate din zona cervicală.

Mişcarea permanentă este esenţială pentru o circulaţie adecvată a fluidului în spaţiile discurilor din zona cervicală. Greutatea craniului forţează apa să părăsească discul după o perioadă de timp.
Exerciții simple pentru a reduce durerile cervicale
Pentru a readuce cantitatea de apă deplasată, trebuie creat din nou vidul din acelaşi spaţiu al discului. Acest lucru se poate realiza numai prin mişcarea adecvată a capului.

Un exerciţiu simplu, în cazurile mai puţin severe de afecţiuni cervicale, este mişcarea lentă şi repetată a capului şi a gâtului spre spate, atât cât acestea permit, ţinând gâtul în extensie de fiecare dată câte 30 de secunde.

Aceasta extensie prelungită îmbunătăţeşte puterea vidului şi aduce apa în spaţiul discului. În acelaşi timp, datorită modului lor de atașare la ligamentele spinale, toate discurile vor fi retractate din locul lor dintre vertebre și din calea nervilor din zona cervicală.

Altă procedură simplă pentru corectarea acestei probleme este așezarea în poziția culcat pe pat, la marginea acestuia, cu capul lăsat pe spate, peste marginea patului.

Această poziție permite ca greutatea capului să întindă vertebrele care nu mai suportă comprimarea datorată greutății și să se extindă spre spate. Câteva momente în poziția aceasta, total relaxată, vor înlătura tensiunea acumulată în zona cervicală.

Este o poziție foarte bună care poate asigura generarea unui tip de vid necesar spațiilor dintre discurile din zona cervicală. Acum, mișcați ușor capul spre spate astfel încât să puteți vedea podeaua și apoi ridicați-l până veți putea vedea peretele de lângă picioare.

Această procedură poate fi eficientă pentru crearea vidului intermitent în spațiile dintre două vertebre. Vidul aduce apa în spațiul discurilor și o distribuie în toată zona cervicală, pentru o mai bună lubrifiere a articulațiilor. Această apă este necesar fă fie absorbită de miezul discurilor.

În acest moment, puteți înclina capul dintr-o parte în alta. Încercați să priviți peretele și podeaua, cu mișcări succesive. Persoanele care încep să sufere de artrită cervicală sau de deplasare de disc, vor dori, poate să încerce această procedură simplă pentru a-și îmbunătăți mobilitatea articulațiilor cervicale.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment