Exercițiile pentru spate vă vor ajuta să adoptați o postură care impresionează. Menținerea sănătății oaselor înseamnă mai mult decât orice lifting al pielii. Cu toate că încovoierea spatelui pare a fi o caracteristică a vârstei înaintate, de cele mai multe ori este cauzată de osteoporoză și de afectarea vertebrelor din partea superioară a spatelui.
Exerciții pentru spate: sfaturi pentru un spate drept
Destindeți-vă spatele
În prezent, când multe persoane petrec întreaga zi ni fața calculatorului, este foarte important să vă îndreptați spatele astfel încât să vă îmbunătățiți flexibilitatea. Uniți-vă mâinile la ceafă și trageți de umeri în spate, pentru a vă întinde mușchii omoplați. Iar pentru a menține sănătatea spatelui inferior trebuie să vă ridicați de pe scaun la fiecare jumătate de oră, sa vă întindeți sau să vă plimbați timp de câteva minute.

Țineți spatele drept
Când lucrați la birou este indicat să mențineți spatele și umerii drepți. Este o poziție care ar trebui să intre în reflex. Va dura ceva vreme până să devină obișnuință, tocmai de aceea este indicat să învățați să fiți mereu conștienți de postura corpului vostru, iar pentru asta sunt indicate exercițiile de yoga și Pilates. Acestea vă vor deprinde sa adoptați o poziție corectă de fiecare dată când sunteți la birou.

Întăriți zona abdominală
Exercițiile yoga și Pilates sunt modalități foarte bune de a întări zona mediană a corpului: atât mușchii abdominali, cât și cei din zona pelviană. Aceștia sunt fundația pentru o postură bună. În plus, dacă zona abdominală este bine dezvoltată, aduce și alte beneficii de la îmbunătățirea performantelor atletice, până la prevenirea incontinenței urinare. Și nu doar atât, o zonă mediană puternică va îmbunătăți inclusiv performanțele sexuale.

Yoga
Un ajutor excelent pentru a învață să fiți conștienți de corpul vostru și să întăriți zona abdominală este yoga. E o modalitate bună pentru a vă îmbunătăți și menține flexibilitatea și pentru a mări puterea tuturor mușchilor din corp. Începeți treptat să practicați yoga și învățați să ascultați corpul cum răspunde la anumiți stimuli. Hatha yoga este un punct de pornire bun pentru începători.

Exerciții fizice
Bărbații în vârstă, precum și femeile la menopauză au probleme cu coloană din cauza slăbirii mușchilor care o înconjoară. Tocmai de aceea sunt indicate exerciții speciale pe mușchii spatelui inferior, ai gâtului, mușchii pelvisului și oblicii abdominali. Antrenorii de la sala de fitness vă pot ajuta cu sfaturi și vă pot indica cele mai bune aparate pentru a vă atinge obiectivele. Și rezistența coloanei și a mușchilor sunt importante pentru că permit să stați drept perioade lungi de timp fără să simțiți dureri la spate.

Ridicați greutăți
Tasarea coloanei vertebrale vă ia din înălțime și poate duce la apariția cocoașei în partea superioara a spatelui, prin subțierea oaselor din cauza osteoporozei. Atât bărbații, cât și femeile pot preveni aceste schimbări în rău prin executarea unor exerciții cu greutăți. Mersul pe jos sau urcatul scărilor ajută de asemenea, la întărirea oaselor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment