De multe ori, persoanele care merg la sală pierd timpul făcând exerciții care nu le ajută în niciun fel să se apropie de țelul propus. Omul de rând pierde intre 60 și 90 de minute în sala de fitness, fără nici un folos, pentru ca exercițiile pe care le alege nu îl ajută, chiar dimpotrivă, unele pot fi dăunătoare pentru sănătatea lui. Mai jos găsiți cele mai eficiente exerciții pe care le puteți face pentru a vă întări și tonifia mușchii abdominali.
Exerciții fizice pentru un abdomen frumos
Picioarele la un unghi drept
Așezați-vă pe o băncuță, poziționați brațele lângă posterior, apoi ridicați picioarele la un unghi drept și mențineți poziția pe o durată de timp cât mai mare. Nu contează numărul de repetări, ci timpul în care mușchii stau cu adevărat încordați.

Brațe, abdomen și spate drept
Stați într-o poziție asemănătoare celei de flotare. Acum ridicați brațul drept în prelungirea corpului și mențineți poziția pentru cât de mult timp puteți. Apoi alternați brațele. Continuați alternarea brațelor până când nu puteți să mai păstrați poziția cu spatele drept. Țineți picioarele depărtate pentru o mai bună stabilitate și mențineți mereu spatele drept (nu vă aplecați spre stânga sau dreapta).

Exerciții cu picioarele întinse
Așezați-vă pe spate, pe un covoraș de fitness sau o salteluță. Ridicați picioarele întinse și mențineți-le ridicate pe tot parcursul mișcării. Acum încercați să ridicați spatele și să atingeți vârfurile picioarelor, fără ca acestea să se miște. Aveți grijă ca zona lombară să fie mereu lipită de burețel, altfel veți simți o durere puternică în zona spatelui.

Mușchii din zona dată sunt concepuți în așa fel încât să răspundă bine la un timp îndelungat în tensiune, ceea ce simplele abdomene nu vor putea face niciodată. Aplicați aceste exerciții în rutina voastră săptămânală și veți observa cum abdomenul va prinde un tonus de invidiat într-un timp foarte scurt.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment