Pentru a ne întări organismul, specialiștii ne recomandă să consumăm portocale, piersici și prune. Ele combat simptome precum iritațiile în gât sau tusea. În plus, sportul întărește organismul și elimină senzația de oboseală.

Se recomandă de a face timp de o lună o cură de vitamine și preparate pe bază de Echinacea, deoarece întăresc imunitatea organismului. Potrivit specialiștilor chinezi, alimentele pe bază de legume proaspete trebuie să domine meniul. Pentru a scăpa de simptomele precum iritațiile în gât sau tusea, se indică să se consume multe fructe precum portocale, piersici sau prune. Este foarte bine să cumpărăm și să mâncăm cât mai multe legume și fructe.

Exercițiile reprezintă o metodă bună de a întări organismul și de a elimina oboseala. Sportul este bine-venit, cu condiția ca exercițiile să se facă într-o zonă fără poluare sau într-o sală cu un sistem de ventilație eficient.

Câteva sfaturi pentru părinți
  • amintiți-le copiilor să se spele pe mâini de fiecare dată când folosesc toaleta, după ce se șterg la nas sau merg în mijloace de transport în comun;
  • învățați-i pe copii să nu împartă aceeași mâncare sau băutură cu alți copii;
  • îndepărtați-i de locurile în care se fumează, pentru a nu inhala fumul de țigară. Studiile arată că acesta poate complica simptomele răcelii;
  • spuneți-le copiilor să pună mâna la gură de fiecare dată când strănută sau tușesc;

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment