Utilizarea suplimentelor cu vitamine și minerale la copii rămâne una din cele mai fierbinți teme discutate în pediatrie. De la mic copil până la adolescent, în dependență de perioada de dezvoltare, copiii au nevoie de unele vitamine, absolut necesare pentru o creștere echilibrată. Alimentația corectă trebuie să ofere vitaminele date, însă de multe ori se întâmplă să nu să se atingă pragul necesar și pentru a evita insuficiența lor, se recomandă suplimentarea.

Copiii mici care sunt hrăniți cu lapte din comerț, nu necesită suplimente nutritive. Formulele date de lapte posedă un conținut mărit de vitamine și minerale. Bebelușii alăptați exclusiv la sân au nevoie de un aport de vitamine în plus. Rețineți că medicul pediatru este singurul în stare să evalueze acest lucru și să prescrie o doză zilnică recomandată fiecărui copil.

La vârstă mică, sunt importante fluorul, fierul, vitaminele A, C, D și K. Între 1 și 4 ani, copilul are nevoie de cantități diferite de minerale și vitamine pentru o dezvoltare armonioasă a oaselor, dinților și a țesutului muscular. Tot importante sunt calciul, fierul și vitaminele A, C și D.

Preșcolarii și școlarii mici, cu vârste între 5 și 12 ani, au nevoie de energie. Din păcate, pofta de mâncare a lor este micșorată. Din această cauză, e nevoie ca alimentația lor să se bazeze pe mese cu rații mici și încărcate din punct de vedere nutritiv. De obicei, pediatrii recomandă pentru această perioadă suplimente de fier calciu și acid folic.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment