Medicii recomandă să nu le dați copiilor produse de întărire a imunității, chiar dacă aceștia răcesc frecvent. 6 - 8 răceli pe an sunt normale la copiii de grădiniță, în condițiile în care aceștia schimbă mediul de acasă cu cel din colectivitate.

Ei susțin că imunitatea preșcolarilor este în formare, cauză pentru care au un grad de apărare mai mic. Dacă nu sunt lăsați să lupte de mici cu bolile, mai târziu, copiii devin prea sensibili. Sfatul medicilor este să lăsați ca micuții să lupte cu virusurile, iar în cazul unor viroze să îi tratați în dependență de simptome.

Dacă au febră, se administrează medicamente antitermice, dacă le curge nasul - picături, iar în caz de tuse, dați-le sirop de tuse. Medicii mai spun că în prezent se întâlnesc destul de frecvent cazuri când părinții obișnuiesc să-și trateze copiii de răceli și gripe cu stimulatoare ale imunității. Aceste produse antimicrobiene nu au efect împotriva virozelor. Ele pot lupta doar contra bacteriilor. În unele țări, tendința medicilor este să renunțe la a mai prescrie astfel de produse.

Cei mici trebuie lăsați să intre în contact cu virusurile, aceștia fiind stimulatori „naturali" ai imunității. Un copil sănătos nu are nevoie de stimulente artificiale. Specialiștii recomandă produsele realizate din extracte de bacterii și suplimentele nutritive doar copiilor cu deficiențe imunologice, care altfel nu ar putea face față răcelilor și gripelor.

Dacă copilul are o boală de inimă și răcește de 10 ori pe an, se prescriu astfel de produse astfel încât organismul său să nu fie suprasolicitat. Cel mai sănătos pentru copii este să-i hrăniți zilnic cu legume și fructe proaspete, de sezon, să-i scoateți afară, indiferent de vreme și să aveți grijă ca aceștia să se odihnească suficient.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment