Medicii spun că femeia poate rămâne însărcinată imediat după întreruperea tratamentului cu contraceptive orale, deci că tratamentul de lungă durată efectuat corect și cu pauzele adecvate nu ar fi urmat de sterilitate.

Ideal ar fi ca după întreruperea tratamentului cu contraceptive să vă protejați folosind altă metodă câteva luni până la reluarea funcțiilor ovarului și abia apoi să încercați să concepeți un copil.

Dacă anticoncepționalele se administrează pe perioada sarcinii, concentrația de hormoni realizată în sânge duce la avortul spontan al produsului de concepție. În cazul contraceptivelor orale combinate, femeia poate rămâne însărcinată imediat după renunțarea la pilule sau chiar în timpul tratamentului, dacă acesta a fost efectuat incorect.

Contraceptivele orale care conțin exclusiv progestative, sunt contraceptivele optime pentru tinerele mămici care alăptează. Acțiunea lor este de a inhiba ovulația și de a îngroșa mucusul cervical, împiedicând pasajul spermatozoizilor prin colul uterin.

De asemenea, femeia poate rămâne însărcinată imediat după oprirea tratamentului sau chiar în cazul unei administrări incorecte a acestuia.

În perioada de după naștere, femeile care alăptează nu trebuie să se protejeze împotriva unei eventuale sarcini până în momentul apariției menstruației. După această perioadă, mămicile pot folosi contraceptive orale pe baza de progesteron, care nu interferă cu secreția lactată și nu dăunează nou-născutului, sau pot folosi alte metode contraceptive cum sunt prezervativul, steriletul, metoda calendarului, diafragma etc.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment