Conform specialistilor, temperaturile extreme pun in pericol viata fatului, putand provoca avorturi spontane, dar si nasteri premature. La orice varsta a fatului, caldura (sau frigul) excesiva poate conduce la avorturi.

Pericolul pierderii sarcinii este extrem de ridicat in primele trei luni, avortul neavand, in aceste cazuri, nici o cauza organica, ci doar factorul extern, temperatura. Specialistii atrag atentia ca, dupa 30 de saptamani, cand sarcina este viabila, canicula reprezinta un real pericol pentru viata fatului. Medici recomanda evitarea expunerii la soare. In plus, e nevoie de o hidratare foarte buna.

Recomandabil este ca femeile insarcinate sa bea doar apa plata si sa ocoleasca bauturile acidulate. Este nevoie si de creme pentru protectie solara, cu factor ridicat, pentru ca pielea se pigmenteaza mai repede in cazul gravidelor.

Se recomanda ca persoanele trebuie sa aiba tot timpul o sticla de apa atunci cand parasesc locuinta, precum si bomboane mentolate, pe care sa le foloseasca atunci cand apar senzatiile de disconfort respirator.

Trebuie facute dusuri foarte dese, nu bai in cada, chiar si atunci cand gravida nu face deplasari.

Specialistii mai atrag atentia ca aerul conditionat nu intotdeauna protejeaza sanatatea femeilor. Pentru ca diferenta de temperatura dintre mediul intern si cel extern nu trebuie sa depaseasca 5 grade Celsius, o trecere brusca de la o valoare de 40 de grade Celsius, inregistrata afara, la 18 grade Celsius, la aerul conditionat, poate provoca imbolnaviri grave pentru viitoarea mama.

Femeile insarcinate trebuie sa consume doar apa plata si sa ocoleasca bauturile acidulate.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment