Transpiraţia este un proces normal, chiar esenţial funcţionării corpului. Dar transpiraţia excesivă este neplăcută, mai ales pentru oamenii care vin în contact cu persoanele afectate de ea. Transpiraţia excesivă este cauzată, în general, de deschiderea anormală a porilor, provocată de căldură.
remedii impotriva transpiratiei
Contra transpiraţiei picioarelor: aceasta este o situaţie nocivă, neplăcută, deoarece este însoţită totdeauna de un miros neplăcut.

Pentru a putea fi evitată, se recomandă:
- La ţară, în timpul verii, să se umble cu picioarele descălţate, în special pe iarbă, timp de cel puţin două săptămâni, apoi seara, se recomandă spălatul lor cu apă rece, după care se lasă să se usuce.

- Schimbaţi şosetele sau ciorapii o dată pe zi, sau de preferinţă de două ori, iar aceiaşi pantofi nu se vor mai folosi cel puţin două zile. Se vor lăsa la aerisit, de preferat la soare.

- Picioarele trebuie spălate zilnic. Este recomandat ca în apă să se adauge un decoct de coajă de stejar, după ce picioarele au fost spălate. In două săptămâni, afecţiunea dispare, dacă tratamentul este urmat zilnic.

Dacă aceasta rămâne fără efect, sânt prescrise şi alte măsuri:
- Se pisează cristale de acid boric sub formă de pudră, apoi se aplică pe picioarele goale dimineaţa, în special între degete. Pudra va fi îndepărtată seara cu apă călduţă, iar tratamentul se va repeta a doua zi dimineaţa. Se vor purta şosete curate. Tratamentul durează două săptămâni.

- Se pisează coaja de stejar sub formă de pudră şi se introduce în ciorapi, în fiecare dimineaţă. Procedeul se continuă până când transpiraţia este eliminată.

- Decoct de coajă de stejar - 2 linguri de coajă de stejar-pudră, la o cană cu apă, se fierb timp de 20 de minute, se strecoară prin tifon. Jumătate din decoct se foloseşte pentru clătirea şosetelor, iar cealaltă jumătate - pentru baie la picioare.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment