În ultimul timp, pe tarabele magazinelor au apărut produse destinate curăţării numai unei anumite porţiuni ale corpului, cum ar fi gel de corp, loţiune de faţă, scrub de picioare, care au un scop bine precizat, însă gelurile şi spray-urile pentru igiena intimă încă ridică întrebări în rândurile femeilor moderne, care vor saşi asigure o îngrijire optimă pentru fiecare zonă corporală.

Gelurile pentru igiena intimă sânt recomandate de către medicii ginecologi deoarece au un PH neutru şi sânt mai delicate cu pielea sensibilă a organelor genitale.

Însă nu este rău dacă se foloseşte şi un săpun pentru copii sau un gel de duş cu PH neutru, important este să ne facem toaleta intimă o dată pe zi. De asemenea, trebuie să citim cu atenţie eticheta produsului pentru a vedea dacă este recomandat sau nu şi pentru spălarea intravaginală.

Dacă ai obiceiul să-ţi faci toaleta intravaginală, foloseşte cel mai bine numai produsele destinate acestui proces şi nu mai des de două ori pe săptămână, deoarece rişti să-ţi dezechilibrezi flora intravaginală. Dacă însă nu ai acest obicei, nu este nici o problemă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment