Primul lucru care trebuie ştiut este că temperatura scăzută şi umezeala din aer provoacă deshidratarea tenului (mai ales a celui uscat), lăsând în urmă o piele albă şi exfoliată.

Cheltuim destul de mult pentru a cumpăra noi produse cosmetice revoluţionare. Nimeni nu neagă eficienţa acestor produse, dar cosmeticele pentru înfrumuseţare realizate chiar de noi, acasă, pot fi la fel de miraculoase.
  • Hidratarea tenului uscat
- pregăteşte o lingură cu miere, o lingură cu ulei vegetal şi un sfert de lingură cu suc de lămâie. Amestecă aceste ingrediente şi aplică-le pe fiecare porţiune de ten uscat. Lasă să acţioneze timp de 10 minute, după care limpezeşte tenul cu apă călduţă.

  • Tonic din plante de ceai
- 1 cană cu apă distilată; 1 lingură de frunze uscate de ceai verde; aceeaşi cantitate de flori uscate de margarete; 1 lingură cu apă de trandafiri; 1 lingură cu gel de aloe vera; 3 linguriţe de oţet de mere; 3 linguriţe cu suc de lămâie (opţional, pentru tenul cu tendinţe grase).

Mod de preparare: fierbe apa distilată. În momentul în care a dat în clocot, adaugă ceaiul verde şi florile de margarete. Lasă-le timp de 15 minute, după care strecoară zeama de plante. Adaugă aloe vera şi oţetul şi amestecă bine. Toarnă conţinutul într-o sticlă curată şi agită cu aten
ţie, pentru a te asigura că amestecul s-a omogenizat. Păstrează compoziţia la rece, în frigider. Cantitatea îţi va ajunge timp de trei săptămâni.

  • Uleiuri aromatice pentru faţă
- 3 linguri cu ulei de jojoba; 3 linguri cu ulei de trandafir (sau 3 linguri ulei de alune pentru tenul gras); 2 picături de ulei esenţial de trandafir; 3 picături de ulei esenţial de lavandă; 2 picături de ulei esenţial de geranium; 2 picături de ulei esenţial de palmarosa.

Mod de preparare: într-un castronel din sticlă combină uleiurile. Amestecă-le foarte bine cu o ustensilă din plastic, după care toarnă-le într-o sticlă curată. După etapele de demachiere şi tonifiere, când tenul încă mai este puţin umed, aplică puţin din uleiul pe care l-ai preparat, folosind mişcări circulare, uşoare, nicidecum gesturi puternice.Va fi absorbit în câteva minute.

  • Exfoliant din ovăz şi aloe
- 1 lingură de ovăz foarte fin măcinat; 1 lingură de migdale fin măcinate; 1 lingură cu miere; 1 lingură cu aloe vera gel.

Mod de preparare: combină ingredientele într-un castronel şi amestecă-le. Aplică pe faţă şi pe gât după ce te-ai demachiat şi înainte de aplicarea tonicului, folosind mişcări uşoare, circulare. Clăteşte bine cu apă caldă şi îndepărtează resturile compoziţiei cu o dischetă pentru demachiat.

După toate aceste proceduri, tenul tău va radia de prospeţime. Nu-ţi fie frică de aceste reţete. Ele sunt foarte uşoare şi necostisitoare, iar toate uleiurile le poţi găsi în farmacii.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment