Dintre toate metodele de înlăturare a părului nedorit, epilarea cu ceară rămâne preferata femeilor. Această metodă nu este foarte costisitoare, efectele durează suficient de mult și se poate practica și acasă.
Epilarea cu ceară duce la apariția varicelor
Există mai multe metode de epilare - epilarea cu lamă, cu laser, cu aparatul individual, cu creme, cu penseta în cazul sprâncenelor, cu plasturi adezivi etc.

Dermatologii spun că epilarea cu ceară fierbinte duce la apariția varicelor. Temperatura ridicată a acesteia duce la dilatarea vaselor sanguine din piele, iar smulgerea firului de păr și desele infectări duc la procese inflamatorii ce au menirea de a degrada de asemenea structura pereților venoși.

În așa mod se produc dilatațiile venoase cronice, dilatații care poartă numele de varice. Dilatațiile date pot să apară în zonele epilate cu ceară, deci nu doar pe picioare, ci și pe brațe sau chiar mici vase de sânge vineții, ca niște firișoare, deasupra buzei superioare.

Beneficiile epilării cu ceară
- durata efectului este mai mare;
- în timp, duce la subțierea firului de păr;
- produce rărirea foliculilor piloși;
- prin încălzirea pielii produce dilatarea porilor și firul poate fi extras mai ușor, spre deosebire de aparat;

Dezavantajele epilării cu ceară
- în general igiena nu este suficientă, temperatura ridicată pe care o are ceara epilatoare duce la dilatarea porilor și după extragerea firului, microbii pot pătrunde mai ușor;
- după o perioadă de timp, se ajunge dilatarea cronică a vaselor subcutanate, ceea ce favorizează apariția varicelor;
- inconfortul provocat de durere;
- favorizează iritațiile;

Cea mai puțin nocivă este epilarea cu lamă, însă efectele acesteia au determinat o bună parte a femeilor să renunțe la această metodă în favoarea epilării cu ceară sau cremă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment