Părul crește cu o viteză de circa 1 cm pe lună sau ca un fir de păr normal poate să țină greutăți între 40 - 160 g în dependență de rasa căreia îi aparține (firul de păr aparținând rasei galbene este cel mai puternic).
Despre căderea părului
Din diferite cauze însă, uneori nu putem împiedica căderea părului. Căderea a 30 - 40 de fire de păr pe zi este însă normală căci acestea sunt înlocuite de altele noi. Atunci însă când numărul firelor de păr căzute depășește 100, căderea părului devine o sursă de îngrijorare. În dependență de cauza căderii părului, medicul vă recomandă și un tratament împotriva căderii părului.

Iată care sunt principalele cauze ale căderii parului:
- Seborea, o afecțiune determinată genetic, ce se caracterizează prin dereglarea funcțiilor glandelor sebacee, schimbări în ceea ce privește calitatea și cantitatea sebumului în regiunea pielii capului. Seborea presupune îngrășarea părului într-un interval foarte scurt de timp.
- Curele de slăbit fulgerătoare sau tratamentele cu hormoni masculini.
- Folosirea de șampoane și tratamente nepotrivite tipului de păr pe care îl aveți.
- Periatul brutal, cu o perie sau un pieptăne din material plastic, dur care bruschează firul de păr.
- Folosirea produselor decolorante prea puternice, utilizarea în exces a fixativului sau a soluțiilor pentru permanent prea concentrate.
- Neglijarea regulilor minimale de igienă a parului.
- Aerisirea insuficientă a părului (purtarea lui permanentă într-o coada de cal foarte strânsă sau în împletituri).
- În urma unei intervenții chirurgicale, a unei boli infecțioase, în urma intoxicațiilor, după o sarcină, la menopauză, pot avea loc căderi temporare ale părului.
- Starea depresivă, gripa, afecțiuni ale aparatului digestiv, stres.
- Un regim alimentar neechilibrat sau insuficient în vitamine, fibre, minerale, proteine și antioxidanți.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment