Bronzul inseamna pigmentarea straturilor superficiale ale pielii, care se exfoliaza zilnic in mod inevitabil. Exfolierea pielii este un proces natural prin care sint eliminate celulele moarte. Pielea uscata se exfoliaza mult mai rapid decit decit cea hidratata. De aceea, regula de baza pentru mentinerea bronzului natural si stralucitor este hidratarea intensiva a pielii.
Creme cu autobronzant
Solutia ideala pentru a avea si pielea hidratata, si un bronz de durata este utilizarea cremelor de corp care contin si autobronzant. Pe linga aceste creme care trebuie aplicate zilnic, putem folosi o data pe saptamina un spray autobronzant.

Acest produs trebuie insa aplicat in anumite conditii: se efectueaza mai intii gomajul pielii, insistind asupra coatelor si genunchilor, apoi spray-ul se pulverizeaza uniform pe pielea uscata si curata. In felul acesta se evita aparitia petelor inestetice, dar si astuparea porilor.

Autobronzantul necesita un timp de actiune destul de lung (citeva ore). De obicei, se aplica seara, iar rezultatele se vad dimineata. Pentru a limita riscurile alergiilor, dr Viviana Iordache recomanda produsele hipoalergenice si fara parfum.

Aplicarea autobronzantului la salonul de infrumusetare este o alternativa pentru cele care nu sint sigure de rezultatul obtinut acasa. Sedinta dureaza aproximativ o ora si incepe de asemenea printr-un gomaj. Apoi se aplica autobronzantul pe fata, decolteu, abdomen, picioare.

Dupa o pauza de 10 minute, produsul este aplicat pe spate si pe restul corpului. Pentru rezultate optime este necesara repetarea operatiunii o data pe saptamina.

Mentinerea bronzului nu depinde doar de ingrijirea pielii, ci si de o substanta autobronzata pe care o luam din alimentatie. Este vorba despre betacaroten, substanta care favorizeaza producerea in epiderma a pigmentului numit melanina. Betacarotenul se gaseste din abundenta in morcovi, rosii, spanac, piersici, caise, pepene galben, fructe de padure. Si vitaminele C (kiwi, citrice, visine) si E (migdale, ulei de masline) ne ajuta sa avem pielea ciocolatie cit mai mult timp.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment