Razele soarelui actioneaza asupra firului de par, deteriorandu-l. Cu timpul, parul se usuca, isi pierde volumul si stralucirea. Protectia se poate face atat cu produse consacrate, precum balsamul si sampoanele speciale, cat si cu produse naturiste.
Razele soarelui actioneaza asupra firului de par
Una dintre cele mai simple masti pentru par este cea pe baza de avocado. Masca se prepara dintr-o jumatate de avocado copt, 1 lingura de ulei de masline, o jumatate de banana si un galbenus de ou. Ingredientele se paseaza si se aplica pe par. Masca se lasa sa actioneze timp de o ora. Apoi, se spala parul cu samponul obisnuit. Acest tratament hidrateaza firul de par si scalpul. Pe langa hidratare, masca are avantajul de a ajuta parul sa se regenereze si sa se refaca dupa actiunea razelor soarelui.

Cea mai importanta masura care se poate lua impotriva razelor solare consta in folosirea articolelor vestimentare. Este recomandat sa va acoperiti capul cu o palarie, o sapca sau o esarfa, atunci cand iesiti afara. Nu trebuie sa iesiti cu capul descoperit, mai ales, in timpul dupa-amiezii. La aceasta ora soarele este foarte puternic, iar parul este cel mai expus.

Pe langa soare, pe timpul verii, exista si alte pericole pentru podoaba capilara. Nu trebuie „ignorate” riscurile aduse de clorul din piscine si bazine si sarea din mare. Atunci cand iesiti din piscina si atunci cand iesiti din mare, trebuie sa va clatiti parul cu apa dulce. Cea mai buna metoda de a ajuta parul dupa astfel de expuneri este cura cu ulei de masline.

Uleiul de masline catifeleaza, hraneste si imbunatateste calitatea si elasticitatea firului de par. Este recomandat sa va masati parul cu un amestec de ulei de masline si ulei esential. Dupa ce lasati sa actioneze timp de 30 de minute clatiti cu apa calduta. Dupa ce plecati de la plaja trebuie sa aveti grija sa va indepartati nisipul si sarea care au mai ramas in par. Acest lucru se poate face cu sampoanele special concepute pentru parul care a stat la soare. Dupa spalare, folositi un balsam din aceeasi gama.

Pe plaja trebuie sa folositi un ulei special cu factor de protectie. Structura uleioasa va face ca parul sa respinga razele ultraviolete si sa devina mai rezistent. In ceea ce priveste mastile pentru par, acestea trebuie aplicate constant, de cel putin doua ori pe saptamana. Daca sunteti o persoana care se vopseste puteti opta pentru vopselele cu filtru UV. Nu in ultimul rand, este bine sa purtati parul strans. In acest fel soarele va afecta mult mai putine fire de par.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment