Pistruii se prezintă sub forma unor mici pete pigmentare, de mărimi ușor diferite, dar în general destul de reduse, localizate în special în zonele descoperite: pomeți, nas, frunte, umeri, antebrațe, decolteu, gât. Sunt specifice persoanelor cu parul și tenul deschise la culoare și de obicei retrocedează în jurul vârstei de 40 de ani.
Pistruii, mici pete pigmentare
Pistruii sunt determinați de o pigmentare anormală a celulelor din stratul bazal al epidermei, celule încărcate cu pigmentul denumit melanină, care este produs sub acțiunea razelor ultraviolete.

Pe timp de iarnă, de obicei, pistruii dispar sau sunt mult mai reduși, însă începând din primăvară și culminând cu vara se anunță și sezonul propice pentru apariția lor. Cei care știu că sunt predispuși la pistrui trebuie sa înceapă din timp să folosească diferite creme de protecție solară.

În comerț există unele creme pentru tratarea pistruilor și pentru prevenirea apariției unora noi, însă există unele tratamente pe care puteți să le încercați acasă și care au avantajul de a nu afecta în mod neplăcut tenul.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment