1. Nu folosiţi deodorant după epilat! Pielea se irită foarte tare de la alcool şi de la parfum! Folosiţi deodorantui abia a doua zi după epilat /ras.

2. Nu vă prindeţi părul foarte strîns! Deoarece pot fi afectate rădăcinile părului. Mai bine legaţi-vă părul mai lejer şi prindeţi-l cu nişte agrafe, cleştişori.
Zece sfaturi esențiale pentru frumusețe
3. Nu îngriji-ţi excesiv pielea! Prea multe creme, de la diferite firme cosmetice iţi pot irita pielea. Încercaţi să vă găsiţi o anumită serie de creme care să vi se potrivească!

4. Nu folosiţi creme/ farduri expirate! Deoarece acestea devin un mediu primitor pentru bacterii; riscaţi să vă umpleţi de coşuri şi iritaţii.

5. Nu vă uscaţi părul cu prosopul! Deoarece părul este foarte sensibil atunci cînd este ud, mai bine înfăşuraţi-l sub formă de turban şi lăsaţi-l să se usuce aşa.

6. Nu folosiţi zilnic peeling-ul! Poate duce la un efect invers celui scontat: pielea devine mai aspră. Un peeling pe săptămînâ este suficien.

7. Nu vă frecaţi la ochi! Riscaţi să vă răniţi corneea şi să faceţi riduri.

8. Nu vă băgaţi seara în pat fără să vă demachiaţi! Rezultatul: coşuri, riduri, ten încărcat şi obosit.

9. Nu folosiţi zilnic ondulatorul sau placa de întins părul! Temperatura ridicată usucă părul şi vîrfurile.

10. Nu staţi foarte mult în cadă! 10 minute de stat în cadă sunt suficiente, iar temperatura apei nu ar trebui să depăşească 39 de grade. După efectuarea acesteia este necesară o cremă hidratantă pentru corp.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment