Mască împotriva schimbărilor de anotimp
Cînd diferenţele de temperatură cu care ne confruntăm ne dau mare bătaie de cap, tenul nostru are de suferit cel mai mult! Pentru a-l proteja faţă de schimbările meteorologice atît de dese şi de capricioase, se recomandă să apelăm la măşti. Cea pe care o recomandăm este extrem de simplă, dar foarte eficientă.
Cosmetica naturista
Aplicaţi o dată pe săptămînă o mască din pînză albă, curată, îmbibată cu untdelemn călduţ. Lăsaţi-o să acţioneze vreme de 20-30 de minute, aplicând peste ea o hârtie de pergament. Apoi spălaţi-vă cu apă călduţă, fără să folosiţi săpun. Masca se aplică seara, înainte de a vă culca.

Mască pentru împrospătarea obrazului
Amestecaţi o linguriţă de polen cu 41inguri de suc de roşii şi o lingură de zer de lapte. Bateţi bine componentele cu telul, pînă se obţine o cremă subţire şi netedă. Aplicaţi-o pe faţa bine curăţată în prealabil, lăsaţi-o să acţioneze 20 de minute, apoi spălaţi-vă cu apă rece.

Cremă de castraveţi pentru tenul gras şi impur
Aveţi nevoie de 2-3 bucăţi de castravete, o linguriţă cremă de faţă obişnuită şi 2-3 picături de oţet de mere. Se spală bucăţile de castravete şi se introduc necojite în mixer. Piureul obţinut se amestecă bine cu crema de faţă şi picăturile de oţet. Faţa bine curăţată în prealabil, gîtul şi decolteul se ung din belşug cu cremă de castraveţi.

Ea poate fi considerată o reţetă minune pentru pielea grasă, pătată, plină de impurităţi. Castravetele limpezeşte faţa, împrospătează şi fortifică pielea. Crema poate fi lăsată oricît. Se curăţă cu apă călduţă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment