Picioarele echilibrează înălţimea şi dau relief siluetei, iar bătrâneţea nu te afectează aşa cum se întîmplă cu celelalte părţi ale corpului. Dar apar, bineînţeles, probleme. Nu trebuie să te necăjeşti, trebuie doar să ne urmezi sfaturile.
Cum ne îngrijim picioarele
- Ai picioare sensibile? Ţi se umflă în urma unui efort prelungit? Un tratament simplu, rapid şi eficient îl constituie infuzia de izmă şi sunătoare, remarcabilă pentru însuşirile sale. Peste 100 g izmă şi tot atîta de sunătoare toarnă trei litri de apă fiartă. După ce infuzia se răceşte, afundă-ţi picioarele în acest lichid timp de 20 de minute.

- Pentru a activa circulaţia sîngelui şi totodată pentru a meţine suplă pielea picioarelor obişnuieşte-te să le masezi după spălare cu amestec de apă de trandafiri şi glicerină. Pudrează apoi uşor cu talc.

- În caz de transpiraţie abundentă, fă o baie cu tărîţe de grîu şi aplică comprese cu un amestec preparat din 50 g ulei de rozmarin, 10 g camfor pulbere, 5 g amoniac pur şi 100 ml alcool de 90 grade. Un tratament local cu efecte generale cînd eşti obosit şi stresat si nu dispui de prea mult timp pentru relaxare, fă o baie la picioare cu flori de soc şi frunze de prun.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment