Nu ai timp să mergi la un salon de înfrumuseţare şi te-ai săturat să dai banii pe produse care îţi promit marea cu sarea, însă fără aţi-o oferi? Dă o raită-prin bucătărie. Nu îţi sugerăm să găteşti ceva, ci să tratezi cu mai multă atenţie ingredientele culinare. Asta pentru că ele te pot ajuta să fii mai frumoasă, nu doar o bună gospodină. Iată cum îţi întreţin ele frumuseţea.
Frumusețea corpului
Părul
  • Fragil şi lipsit de strălucire: amestecă 10 căţei de usturoi zdrobiţi cu ulei de ricin. Acoperă vasul şi lasă infuzia la macerat două zile. Filtrează amestecul şi masează pielea capului cu soluţia lichidă. Înveleşte părul într-un turban şi lasă tratamentul să acţioneze timp de o oră, apoi spală-te pe cap.
  • Căderea părului: fă un decoct şi lasă-l să fiarbă mult timp. Poţi folosi flori de cimbru, flori şi frunze de tei sau frunze de castan. Aplică pe păr masînd.
Măşti pentru ten
  • Astringentă: lasă la măcerat în oţet de mere (cantitate: o lingură), timp de două ore, o lingură cu mentă tăiată mărunt. Apoi adaugă două linguri cu miere zaharată. Amestecă şi aplică masca în strat gros pe faţă şi pe gît. Lasă-o să acţioneze timp de 10 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă.
  • Pentru luminozitate: dă un morcov pe răzătoare sau sfărîmă o pulpă de caisă şi aplic-o pe faţă. Lasă să acţioneze timp de 15 minute şi apoi clăteşte.
  • Regeneratoare: amestecă două picături de suc de lămîie cu argilă verde pudră şi apă în cantitate suficientă pentru a obţine o pastă moale. Ţine-o pe faţă 10 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă.
  • Exfoliantă: diluează doua linguri cu argilă albă într-o cantitate suficientă de infuzie de cimbru pentru a obţine un amestec omogen. Aplică-l pe faţă, evitînd contactul cu ochii. Lasă masca să se usuce timp de 10 minute şi îndepărteaz-o cu apă călduţă.
Băi
  • Baie pentru piele de catifea: amestecă cinci linguri cu miere într-un litru de lapte cald şi adaugă compoziţia în apă de baie.
  • Baie anticelulitică: varsă un litru de oţet clocotit peste 100 de grame de frunze proaspete de iederă căţărătoare. Lasă infuzia timp de şase ore şi apoi vars-o în apă caldă. Adaugă apoi şi 300 de grame de alge marine.
  • Baie tonifiantă: pune în apa de baie un sfert de litru de oţet.
  • Sare de baie: este simplu de preparat şi se conservă timp îndelungat. Ingrediente: 250 de grame de sare de mare nerafinată şi 10 picături de ulei esenţial. Sfărîmă sarea de mare cu ajutorul mixerului, vars-o într-un flacon din sticlă, adaugă uleiul esenţial, închide flaconul şi lasă preparatul zece zile, agitîndu-l zilnic. Foloseşte aproximativ două linguri din el la fiecare baie.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment