Fardul de obraz este un produs cosmetic des folosit. Astăzi există o multitudine de nuanţe şi texturi din care se poate alege. Din păcate, multe dintre femei nu folosesc acest produs deoarece nu ştiu cum să-l aplice corect.
Fardul de obraji
Cantitatea este importantă: pentru zi trebuie să se folosească foarte puţin produs, ca şi cum obrajii ar fi sărutaţi de soare întocmai ca un măr pîrguit. Pentru seară se recomandă ceva mai multă nuanţă, dar nu exagerat de multă (doar nu vrei să arăţi ca un clovn?).

Pentru tenurile medii, spre închise la culoare se recomandă nuanţe neutre de piersică, corai sau brun, iar pentru cele deschise un roz pal, trandafiriu sau lila, evident asortate machiajului şi tonalităţilor acestuia.

Cum se aplică fardul de obraz în funcţie de forma feţei?
  • Dacă ai faţa ovală, aplică fardul de obraz circular, pe osul pomeţilor, pentru a evidenţia forma naturală a feţei. Faţa ovală este considerată forma ideală şi de aceea nu este nevoie de folosirea anumitor trucuri.
  • Pentru fata prelungă aplică fardul de obraz orizontal, exact sub osul pometului către tîmplă, conturînd forma acestuia în partea inferioară. Astfel, pomeţii vor părea mai plini deoarece spaţiul rotund de sub ochi conferă volum acestora şi faţa se scurtează optic.
  • Faţa rotundă are nevoie de o aplicare a blush-ului pe diagonală, dinspre pomeţi către tîmple şi către lobul urechii, formînd un unghi drept către acesta. Tehnica aceasta va subţia optic rotundul feţei.
  • Pentru cele cu faţa pătrată, fardul de obraz se aplică orizontal, pentru a estompa pomeţii mult prea proeminenţi. Pentru a îndulci trăsăturile feţei, formează din fard un fel de dreptunghi.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment