Contagios? Un cercetător ştiinţific pretinde că obezitatea este legată de un virus ce cauzează răcelile.

Obezitatea poate fi transmisă de la un alt individ în acelaşi mod ca şi o simplă răceală. Situaţia dată a fost legată de un virus foarte contagios care cauzează inflamarea gâtului. Răspândit prin mâinile murdare, adenovirusul atacă aparent ţesuturi şi cauzează multiplicarea celulelor de grăsime - care conduc la creşterea masivă în greutate, informeaza DailyMail.
Obezitatea este legata de un virus
Studiile anterioare au arătat că puii de găină şi şoarecii infectaţi cu ploşniţe au pus în greutate mult mai rapid decât animalele neinfectate - chiar şi atunci când nu mâncau mai mult. Acum, studiile oamenilor arată că aproape o treime din adulţi obezi poartă virusul, comparativ cu 11 la sută din bărbaţi şi femei care nu sunt obezi.

El a zis în cadrul unei emisiuni "Acest virus merge direct la plămâni după care se răspândeşte prin tot corpul. El merge spre diferite organe şi ţesuturi aşa ca ficatul, rinichii, creierul şi ţesutul gras." În cazul în care acest virus se duce la ţesutul gras, el este multiplicat, făcând mai multe copii ale sale şi în acest proces având loc creşterea numărului de noi celule adipoase. Acest lucru poate explica de ca ţesuturile adipoase se răspândesc şi de ce lumea se îngraşă când ei sunt infectaţi cu acest virus.

"Dar oamenii ar putea fi graşi din alte motive decât infecţiile virale şi este cu adevărat fără sens de a încerca de a evita oamenii graşi, pentru a evita infecţia", a spus el. Aflând mai multe despre rolul adenovirusului în creşterea în greutate,  s-ar putea accelera dezvoltarea unui vaccin antiobezitate.

Experţii englezi în obezitate, cu toate acestea, au respins o dovadă de o legătură cu adenovirusul ca "risipit". Tam Fry de la  Child Growth Foundation a spus : «Este mult mai probabil de a infecta o gripă decât obezitate. În general, obezitatea constă în aceea de a mânca mai mult decât ai nevoie şi să nu arzi caloriile în măsura în care ar trebui".

Doctorul Ian Campbell, de la  Weight Concern susţine că «Un virus nu va fi niciodată motivul epidemiei de obezitate pe care o avem. Există mulţi alţi factori, începând cu aportul caloric ce depăşeşte cheltuielile noastre, şi asta e pentru că trăim o viaţă sedentară.

Obiceiurile noastre alimentare s-au schimbat după credinţă şi nu cred că e un efect al unei infecţii virale - este de vină expansiunea societăţilor comerciale care produc alimente nesănătoase. Profesorul Colin Waine, fostul preşedinte al  National Obesity Forum, a spus: "Ce nu vrem să se piardă din vedere este că, dacă oamenii pot pierde de la 5 la 10 la suta din greutatea lor, beneficiile asupra sănătăţii sunt extrem de bune."

Doctorul Rudy Leibel, de la Universitatea Columbia din New York susţine că fiecare persoană are "o greutate naturală a corpului" la care revine după o anumită dietă. Deci, persoanele supraponderale care au o dietă vor suferi de foame, chiar dacă acestea devin  slabe şi sănătoase.

Persoanele au o biologie care determină cât de scunzi sau înalţi aceştia vor fi şi cât de slabi sau graşi. Dorind un fel de a fi sau altul de fapt nu schimbă prea mult lucrurile." (N.N.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment