Dacă nu aţi utilizat niciodată uleiuri eterice, încercaţi să adăugaţi în baie câteva picături de levănţică. Diferenţa o veţi simţi imediat. Aroma blândă vă relaxează, vă scuteşte de stres, vă va aduce un sentiment de uşurinţă şi bună dispoziţie. Dar să nu uitaţi de câteva reguli.
Baie cu uleiuri aromatice
Prima regulă: uleiurile eterice nu pot fi adăugate direct în apă. Iniţial, uleiul trebuie să fie amestecat cu cel puţin 1 lingură emulgent. El poate fi lapte, smântână, vin, miere sau sare de mare. Luaţi ce găsiţi la îndemână, turnaţi acolo puţin ulei şi numai după aceea adăugaţi amestecul în apă. În cazul în care aveţi mai multe tipuri de ulei, le adăugaţi pe rând.

Regula numărul doi: nu încercaţi să adăugaţi mai mult de 5 picături de ulei pentru o singură baie. Acest lucru este valabil îndeosebi pentru cei care încă nu au fost complet familiarizaţi cu principiile de aromoterapie. Reţineţi că, pentru persoanele în vârstă sunt îndeajuns 2-3 picături, dar nu mai mult.

Regula numărul 3: creşteţi efectul benefic cu gânduri pozitive. În cazul în care aroma vă produce emoţii pozitive, baia dumneavoastră vă va aduce nu numai frumuseţe, sănătate, dar de asemenea şi fericire, scrie sanatatea.com. Transformaţi primirea băii într-un ritual şi veţi vedea că acest lucru vă va plăcea foarte mult. În prezent sunt elaborate foarte multe reţete, cum ar fi anticelulită, de întinerire. Alegeţi-o pe cea preferată! Iată câteva din ele:

Amestecul "Vai..."
- 1 picătură de ulei de levănţică,
- 2 picături de ulei de grapefruit,
- 2 picături de ulei de ylang-ylang,
- 2 picături de ulei de geraniu,
- 1 lingură de smântână.

În această reţetă uleiuri sunt multe, însă toate le puteţi găsi în orice farmacie.

Amestecul "Prospeţime..."
- 3 picături de ulei de lămâie,
- 2 picături de ulei de chiparos,
- 2 picături de ulei de ienupăr,
- 1 lingură de sare de mare.

După o zi de muncă, această baie vă va ajuta să vă relaxaţi. Ne-am obişnuit să primim baia seara, dar şi cea de dimineaţă e foarte utilă.

Amestecul "Dimineaţa..."
- 4 picături de ulei de rozmarin,
- 2 picături de ulei de petitgreyn,
- 1 lingură de sare.

Baia cu rozmarin vă ajută să aveţi succes chiar de dimineaţa.

Dar cu aceasta reţetele nu se termină aici. Puteţi experimenta singuri sau din surse de specialitate. Ţineţi minte că, după luarea băilor aromatice, nu trebuie să faceţi duş şi chiar să nu vă ştergeţi până la uscat - lăsa-ţi ca apa să fie absorbită de piele, ceea ce aduce mai multe beneficii. (S.A.V.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment