Ca urmare a cercetării efectuate de oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Medicină din St. Louis Washington University, s-a demonstrat legătura dintre microflora intestinală şi problema obezităţii.
Oamenii de stiinta promit sa rezolve problema obezitatii
Faptul că la persoanele obeze deseori se depistează disbacterioza i-a dus pe oamenii de ştiinţă la ideea că obezitatea este legată de o digestie incorectă la nivel de intestine, notează sanatatea.com. După anumite cercetări, ei au depistat corectitudinea acestei ipoteze.

Se pare că dieteticienii, care spuneau că un rezultat eficient în lupta cu excesul de greutate se obţine doar în cazul în care intestinele pacientului sunt în ordine, aveau dreptate.

Cu toate că nu este clar până la sfârşit mecanismul de influenţă a bacteriilor intestinale cu privire la apariţia kilogramelor în plus, pentru a începe să scapi de excesul de greutate, se recomandă de a restabili microflora normală a intestinelor, se exemplu cu ajutorul anumitor tipuri de iaurturi.

Aceste remedii duc la normalizarea microflorei pe întregul traiect al intestinului, care, conform oamenilor de ştiinţă, e un prim pas spre lupta contra obezităţii. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment