De îndată ce primele borcane cu miere nouă, de salcâm, de tei, de flori de pădure vor răsări pe tarabele apicultorilor din pieţe, grăbiţi-vă să le cumpăraţi. Nu numai că, întinsă pe pâine, amestecată în băuturi sau în dulciuri e gustoasă şi sănătoasă, ci şi fiindcă virtuţile ei minunate o fac un produs natural de bază în cosmetică. Dacă nu ştiaţi că unghiile şi părul, pielea şi buzele pot fi excelent întreţinute cu miere, citiţi şi urmaţi sfaturile pe care vi le recomandăm.
Mierea - ingrijire dulce
Mască de miere pentru întreţinerea decolteului
Amestecaţi în cantităţi egale mierea de albine şi untdelemn de porumb, adăugând şi un gălbenuş de ou. Curăţaţi-vă decolteul cu un tampon de vată înmuiat în alcool diluat cu puţină apă, apoi ştergeţi-vă cu un prosop. Pe pielea bine curăţată şi uscată aplicaţi un strat de amestec de miere. Lăsaţi-l să acţioneze 30 de minute. Clătiţi-vă cu apă călduţă sau spălaţi-vă cu un tampon de tifon.

Protector pentru îngrijirea buzelor
Mai ales primăvara, buzele au nevoie de o îngrijire specială. Un balsam excelent pentru întreţinerea lor este mierea. Ea înmoaie buzele crăpate şi aspre. Ungeţi-vă în straturi groase şi lăsaţi mierea să acţioneze cât mai mult.

Cură pentru îngrijirea unghiilor
Si unghiile beneficiază de pe urma curei cu miere. Amestecaţi miere şi ulei în cantităţi egale, adăugând un gălbenuş de ou şi un praf de sare. Băgaţi amestecul într-un bol şi vârâţi-vă vârful degetelor, pe rând, înăuntru. Unghiile fragile vor fi întărite, albul lor, aflat lângă rădăcină, se va accentua.

Împachetări pentru părul degradat
Amestecaţi două părţi de ulei de germeni de porumb cu o parte de miere şi o linguriţă de oţet. Masaţi soluţia obţinută pe vârfurile de păr. Lăsaţi să acţioneze 30 de minute, apoi spălaţi-vă normal pe cap.

Mască pentru curăţarea şi împrospătarea tenului
Amestecaţi două linguri de brânză de vaci cu o lingură şi jumătate de miere. Pe faţa bine curăţată înainte, întindeţi-o uniform, cu vârfurile degetelor (curate). Lăsaţi-o să acţioneze 20 de minute, de preferinţă când faceţi baie, fiindcă umezeala deschide porii şi substanţele active din miere pătrund mai uşor în ea. Apoi, spălaţi-vă bine cu apă călduţă.

Pielea îşi revine, devine mai colorată şi mai elastică. La fel de bună este şi masca de miere (două linguri) cu ulei de migdale (o lingură) + un gălbenuş de ou. Se aplică pe faţă cu pensula şi se lasă să acţioneze 20 de minute. (După Săptămâna)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment