Sfaturi:
- purtaţi încălţăminte comodă (renunţaţi la tocuri înalte sau la pantofi cu vârful ascuţit);
- la serviciu se recomandă să aveţi încălţăminte de schimb;
- mâncaţi mai multe vitamine şi minerale;
- faceţi băi cu plante şi ierburi medicinale;
- folosiţi geluri, creme şi loţiuni cu mentol (contribuie la relaxarea picioarelor);
- practicaţi automasajul pentru picioare;
- oriunde aţi fi, încercaţi să mergeţi mai mult desculţ;
Sfaturi si remedii utile - pedichiura
Remedii utile:
Unghia incarnată
Inflamaţia provocată de o unghie incarnată se tratează printr-o înmuiere în apă caldă, timp de 20 de minute, de trei-patru ori pe zi şi prin eliminarea marginilor şi a părţii centrale a unghiei, după ce s-a dezinfectat locul cu alcool.

Pansamentul cu vaselină sub colţurile unghiei este de mare ajutor. Acesta se realizează cu mici bucăţi de tifon impregnate cu vaselină, ce se aplică zilnic sub unghie. Încălţămintea trebuie să fie lejeră şi să nu facă compresiune pe degete. În cazul în care nu reuşiţi să faceţi procedura dată, adresaţi-vă unui specialist.

Bătăturile
Măcinaţi jumătate de ceaşcă de orez până când acesta capătă aspectul de făină. Amestecaţi praful de orez cu apă, până când acesta devine c pastă subţire şi omogenă. Aplicaţi amestecul pe locul afectat şi lăsaţi să se usuce. Apoi clătiţi cu apă călduţă şi veţi simţi că disconfortul nu mai este nici pe departe atât de intens.

Crăpăturile
Pentru a scăpa de ele, trebuie să aplicaţi în fiecare seară pe aceste zone multă cremă hidratantă, apoi să îmbrăcaţi şosetele. O altă variantă ar fi, grăsimea animalieră (de gâscă, de raţă, de găină), care se aplică în acelaşi mod. (După Timpul)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment