Când ajungi la 30 de ani, procesul de reînnoire a celulelor încetineşte. Probabil ai observat şi tu că pielea ta nu mai este la fel de strălucitoare cum era când aveai 20 de ani. Celulele pielii vor începe treptat să îşi piardă din elasticitate şi hidratare, iar aspectul pielii va fi unul uscat.
Ingrijirea tenului dupa 30 de ani
Ridurile pe care le aveai numai când râdeai sau când te încruntai, acum vor fi vizibile şi atunci când faţa ta este relaxată. Vei observa, de asemenea, că vor apărea primele semne ale îmbătrânirii şi în zona ochilor. Pielea din această zonă va fi mai sensibilă, în special dimineaţa.

În faţa oglinzii
In timpul zilei trebuie să îţi îndrepţi atenţia asupra protecţiei. Unii specialişti ne sfătuie că, dacă vrem să avem un aspect mai tânăr şi pentru un timp cât mai îndelungat, trebuie să folosim produse care conţin un factor de protecţie SPF 15 şi să consumăm zilnic cât mai mulţi antioxidanţi.

Alţi experţi ne spun că, dacă nu folosim produse de protecţie, ar trebui măcar să folosim o cremă foarte hidratantă, mai ales în timpul iernii. Primăvara şi vara ar trebui să reducem treptat nivelul de hidratare al pielii. Noaptea va trebui să folosim o cremă care conţine foarte mulţi antioxidanţi pentru a avea un aspect plăcut o perioadă cât mai îndelungată.

Ar trebui să îţi exfoliezi faţa măcar o dată pe săptămână, pentru a reduce numărul celulelor moarte şi pentru a stimula reînnoirea lor. Va trebui să foloseşti şi o cremă specială pentru pielea din jurul ochilor. (După Săptămâna)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment